Budgetcoaching

 

Er wordt tegenwoordig steeds meer gevraagd van mensen op financieel gebied. Men dient zich door een oerwoud van regels, financiële constructies en verplichtingen heen te worstelen wil men nog iets gedaan krijgen. Dit kan iemand soms boven het hoofd groeien. Men kan het inzicht ook simpelweg niet hebben. Soms heeft men er om wat voor reden dan ook niet eens tijd voor. Ten gevolge daarvan kan men dan ook in de problemen komen. Niet altijd is er vervolgens direct gerichte hulp voorhanden. Niet altijd wordt de juiste hulp geboden ten gevolge van de complexiteit van de situatie. En niet altijd wordt men geholpen, bijvoorbeeld omdat er schulden zijn. Het kan natuurlijk ook dat u het gevoel heeft een en ander al behoorlijk goed geregeld te hebben maar daar nog bevestiging in zoekt.

 

Amadi stelt zich als doel om haar cliënten oplossingen aan te bieden. Oplossingen waardoor de cliënt in staat is mee te komen, oplossingen waardoor de cliënt weer vooruit kan kijken, oplossingen die helpen voorkomen dat het uit de hand loopt. Oplossingen die individueel bepaald worden aan de hand van de hulpvraag van de cliënt. Oplossingen waar de cliënt iets aan heeft. Oplossingen die ook echt een oplossing zijn. Amadi kan uw gesprekspartner zijn, uw sparringpartner en uw klankbord waaraan u uw ideeën toetst.

Hoe doen wij dit

Wij maken gebruik van een aantal instrumenten waarmee we uw financiële situatie analyseren. Wij bekijken de wijze waarop u administreert en uw huishouden voert. Daaruit komt een beeld van uw situatie en mogelijke zaken die u zou kunnen veranderen. Vervolgens zullen wij in een gespreksvorm de resultaten met u doornemen waarbij wij met nadruk ook uw persoonlijke situatie, uw hobby’s etc. erbij zullen betrekken omdat wij geloven dat geld alleen niet gelukkig maakt. Dit alles resulteert in een adviesrapportage, simpelweg budgetadvies genaamd.


U kunt besluiten dat u voldoende heeft aan deze rapportage. U kunt ook besluiten dat deze rapportage u een heel eind op weg helpt maar dat u een extra stok achter de deur nodig heeft. In dit geval kunnen wij budgetcoaching toepassen waarbij wij in overleg afspraken maken over een langdurigere, actievere begeleiding. Tijdens deze begeleiding monitoren we uw uitgavenpatroon, geven aan de hand daarvan tips en adviezen en begeleiden u verder naar een punt waarop wij elkaar met een gerust hart los kunnen laten.